Det finnes flere måter å kjøre integrasjonspunktet på. Den vi anbefaler for enkel start/stopp i tillegg til tilgangsstyring er å installere integrasjonspunktet som en tjeneste. Her vil vi vise tre forskjellige måter å kjøre integrasjonspunktet på.
Integrasjonspunktet kan også installeres som en tjeneste på server. For å gjøre dette kan en laste ned en tredjepartsprogramvare og sette opp en egen liten config-fil.
Dokumentasjonen på programvaren du trenger ligger på github. Du trenger to filer: .exe -filen fra dette programmet og en egen .xml-fil for å fortelle .exe -filen hvilke innstillinger som skal brukes. Dette er samme konseptet som einnsyn-klient installasjonen er basert på.
cd c:\integrasjonspunkt
. Kjør så følgende kommando
integrasjonspunkt-service.exe install
integrasjonspunkt-service.exe start
I denne config-fila er det lagt inn automatisk loggrotering ved 10MB størrelse og 8 filer vil bli beholdt. Dette kan endres til ønsket størrelse ved å endre <sizeThreshold>
variabelen. Om du ikke ønsker loggrotering kan du fjerne hele <logmode>
fra integrasjonspunkt-service.xml
Loggene for denne tjenesten vil i utgangspunktet bli skrevet til feks c:\integrasjonspunkt\integrasjonspunkt-logs
og filen integrasjonspunkt-service.out. Innholdet i denne er veldig likt innholdet i application.log filen.
Vi anbefaler å kjøre integrasjonspunktet med en minste rettighetsbruker. For å endre hvilken bruker som kjører tjenesten ved å høyreklikke på den, velge “properties” og så velge “logg på” fanen. Hvordan opprette en minste rettighetsbruker.
Om du gjør endringer i ip-service.xml filen så må du reinstallere tjenesten. Det betyr at all oppgradering til ny versjon krever en reinstallasjon av tjenesten. Det gjør du ved å åpne kommandovindu som administrator og navigere til integrasjonspunktmappa. Kjør så følgende kommandoer.
integrasjonspunkt-service.exe stop
integrasjonspunkt-service.exe uninstall
integrasjonspunkt-service.exe install
integrasjonspunkt-service.exe start
Da er tjenesten reinstallert og restartet.
Integrasjonspunktet startes fra kommandolinjen med følgende kommandoer for henholdsvis test og produksjon. For å starte integrasjonspunktet kreves visse minimum brukerrettigheter, les mer om dette her. Eller så kan en eventuelt starte kommandovinduet som administrator og dermed også ha rettigheter til å starte det.
java -jar -Dspring.profiles.active=staging integrasjonspunkt-[versjon].jar
java -jar integrasjonspunkt-[versjon].jar
Sjekk i nettleser når Integrasjonspunktet har startet, som gir response i form av en wsdl.
http://localhost:<port-til-integrasjonspunkt>/noarkExchange?wsdl
For å sjekke helse på integrasjonspunktet
http://localhost:<port-til-integrasjonspunkt>/manage/health
Merk: Om du kjører integrasjonspunktet fra kommandolinjen så må dette vinduet stå åpent. Eventuelt så kan du endre java -jar
i kommandoen til javaw -jar
. Da vil det kjøre uten kommandovinduet, men du vil måtte lukke det ved å finner prosessen i task manager / oppgavebehandling og stoppe den der.
Når en skal starte integrasjonspunktet så kreves det visse rettigheter på denne brukeren for at programmet skal kunne fungere.
Opprette Lokal bruker type user:
%servernavn%\integrasjonspunkt
Sette rettar for brukar i local security policy (deaktivere påloggingsmulighet):
Bruker må ha tilgang på mappen der integrasjonspunktfilene ligger
Egenskaper på mappen
Bruker må ha modify tilgang på Windows EventLog
Registry Editor
general:
user: %servernavn%\integrasjonspunkt
Trigger:
Merk: om du skal starte integrasjonspunktet i staging-miljø må du bruke følgende argument i stedet: -jar -Dspring.profiles.active=staging integrasjonspunkt-%versjonsnr%.jar
© Digitaliseringsdirektoratet