Hjem  >  resources  >  begrep  >  sikkerDigitalPost  >  feilhandtering

Forretningsfeil

Forretningsfeil er feil som medfører at aktørene i Sikker Digital Post ikke er i stand til å utføre en operasjon slik som spesifisert i forretningsmeldinger.

Manglende mottakskvittering fra Meldingsformidler

Meldingsformidler vil verifisere format og innhold på StandardBusinessDocumentHeader ved mottak av en DigitalPostMelding.
Dette gjøres for å sikre at meldingen kan rutes videre til en postkasseleverandør og garantere for at forretningskvitteringer vil kunne bli returnert til Avsender.

Ved feil i StandardBusinessDocumentHeader vil meldingsformidler returnere en SignalMessage med Error.

Denne metoden for feilhåndtering fra Meldingsformidler er valgt for å gi en rask, enkel og sikker feilhåndtering fra Meldingsformidler.
Meldingsformidler returnerer ingen forretningskvitteringer, men operer nærmere transportlaget, dette er årsaken til at feil i adresseringsinformasjonen i StandardBusinessDocumentHeader vil resultere i en SignalMessage med Error og ikke en egen forretningsfeil som Avsender må hente igjennom kvitteringsgrensesnittet.

Manglende Leveringskvittering

Postkasseleverandør skal returnere en Leveringskvittering til Avsender.
Dersom denne uteblir lengre enn forventet bør Avsender håndtere dette igjennom feilhåndteringsprosedyrer etablert med sentralforvalter.
(Feilhåndteringsprosedyrene etableres som del av bruksvilkår)

Hvor lenge skal en Avsender vente på en Leveringskvittering?

Dette avhenger av hva Avsender har sendt.
Dersom Avsender sender en prioritert digital postmelding skal en Leveringskvittering leveres i løpet av minutter, mens dersom en Avsender sender en normal digital postmelding kan det ta et par timer.
Mer tydelige beskrivelser vil bli utarbeidet i forbindelse bruksvilkårene.

Varslingfeilet

Les mer om hvordan Avsender bør håndtere en Varslingfeiletkvittering.

Innholdsfeil i forretningsmeldingen

Dette kan være feil relatert til innholdet i SBD som ugyldig identifikator på mottaker og/eller feil i Dokumentpakke, for eksempel relatert til dekryptering/signeringsvalidering gjort av postkassen.

Mer om forretningsfeil

For mer informasjon om forretningsfeil, se dokumentasjon av forretningsmeldingen Feil